fredag 27 mars 2009

Leverantörinfo


Jag tycker om att få lite bakgrund till de olika leverantörerna som jag har i min butik och bjuder er därför på lite info till alla fina ting jag har hos mig. Imorgon lördag är det öppet som vanligt, välkommen!



Kalikå:

Nacka.

I mitten av 70-talet, behövdes ett alternativ till de hårda och många gånger farliga leksakerna. I efterdyningar av 60-talets ideologiska debatt rådde en atmosfär av ifrågasättande. Man började diskutera kvalitet och ställa krav. Då föddes Kalikå som företagsidé. Den konstnärliga och hantverksmässiga uttrycksformen var vårt redskap. Vårt pedagogiska förhållningssätt angav ramarna. Vi ville göra leksaker som talar till våra sinnen, stimulerar nyfikenheten, lusten att skapa och kommunicera. Vi ville fylla ett tomrum på leksaksmarknaden med de enkla, riktiga och hållbara redskapen för den lilla handen och det nyfikna sinnet. Med det klassiska och fantastiska.



On interiör.

Västra Frölunda.

Kvalitet, tradition och kultur är viktiga ingredienser för oss och vårt ledord är Absolute Inspiration (full inspiration). Våra resor i alla kontinenter förser Dig med äkta hantverk och det senaste från jordens alla hörn. Vår affärsidé är att alltid ha ett bassortiment av ständigt aktuella stapelvaror på lager, samt heta nyheter inför varje säsong.



Iris hantverk.

Enskede.

I slutet av 1800-talet startades ett litet borstbinderi i Stockholm. Det blev en lyckad rörelse, så lyckad att den finns än idag. Nu, som då dras varje borste för hand av människor som saknar synförmåga. Handgjort och fingertoppskänsla får här en ny dimension. Iris Hantverk AB har två verksamhetsinriktningar - borstar och grafisk produktion. Borstarna tillverkar vi själva för hand. Dels säljer de i våra egna butiker dels på export till kunder i ett flertal länder. Alla borstar är av exklusiv design och tillverkas av mestadels naturmaterial. I över hundra år har synskadade på Iris Hantverk tillverkat borstar enligt gammal svensk hantverkstradition. Än idag drar vi varje borste för hand och använder nästan enbart naturmaterial. Borstarnas ryggar är i björk, bok eller ek och själva borsten varierar mellan bl.a. tagel, vit fiber och piassava, beroende på användningsområdet. Det ger en oslagbar känsla och kvalitet. Av alla våra medarbetare har ungefär var fjärde en funktionsnedsättning. Deras unika kompetens skapar annorlunda och inspirerande affärsmöjligheter som ofta bryter mot traditionella föreställningar. De funktionsstärkande tjänster och produkter som Iris erbjuder marknaden har till uppgift att frigöra människors fulla kapacitet. Irisgruppen står därmed bakom att tillgänglighet ska vara en självklarhet för alla. Alla våra bolag ser sig som självklara partners till de som söker spännande, affärsmässiga lösningar som bidrar till ett tillgängligt samhälle. Vi vänder oss till både den privata och offentliga marknaden.

Av alla våra medarbetare har ungefär var fjärde en funktionsnedsättning. Den unika kompetensen skapar annorlunda och inspirerande affärsmöjligheter som ofta bryter mot traditionella föreställningar.



Maileg.

Herning, Danmark.

Maileg er et design mærke/brand med et moderne interiør/livsstilskoncept etableret i 1999 af Dorthe og Erik Mailil. Mailegs kollektion har et unikt og autentisk udtryk skabt af designer Dorthe Mailil. I kollektionen er der lagt vægt på nutidige og moderne sæsonkoncepter indenfor jul og påske, samt en separat børnekollektion. Maileg sælges over hele Skandinavien og Europa, og er netop blevet introduceret i Japan og på det amerikanske marked.



Isabella Smith

Haslev, Danmark

Isabella Smith Apothecary är ett danskt företag som livnär sig på nedbrytningsbara rengöringsprodukter och toalettartiklar som är säkra både för miljön och för de personer som använder dem. Det började med att vi letade högt och lågt efter en effektiv, miljövänlig rengöringsprodukt i en attraktiv förpackning för den danska marknaden men vi kunde inte finna någon. Så vi bestämde oss för att göra vår egen. Våren 2005 introducerades Maison Belle (uttalas Määsån Bäll) Serien görs från naturella ingredienser så långt som möjligt och doftsatta med fräscha doftande essentiella oljor. De fylls i återanvändningsbara PET-flaskor och är UK HSE certiferade för icke-giftiga rengöringsmedel för hushållet. Maison Belles produkter är otroligt effektiva till att göra det de är tänkta för - städa. Eftersom vi redan börjat producera rengöringsmedel var logiken given att fortsätta med högkvalitets-, säkra och attraktiva rengöringsmedel och toalettartiklar. Samtliga görs i Europa, i Danmark eller i Frankrike av pålitliga tillverkare som bryr sig om ingredienser och renhet. Isabella Smiths danska nätbutik öppnades 2001 och säljer produkter för hemmet och trädgården. Dessutom ger Isabella ut en inredningstidning och har skrivit flertalet böcker om inredning, mat och trädgård.



En Gry og Sif

Herlev, Danmark

En Gry og Sif drivs av tjejerna Gry och Sif. Vackra produkter som görs för hand med integritet och de finaste naturmaterialen. Vi leder vårt företag med hjärtat! Vi producerar våra produkter med stor omsorg för människor och miljö. Det är ett stort nöje att se att vi har haft möjlighet att göra livet bättre för de lokala kvinnor genom att ge dem ett arbete där de är uppskattade och har bra arbetsvillkor. Vi designar med kärlek och genom inspiration från livet och naturmaterial. En Gry og Sif har blivit det första privata hantverksföretaget i Danmark som fått medlemsskap i IFAT (organisationen vars uppgift är att förbättra levebrödet foch hälsan för ogynnsamma tillverkare, och att förbättra rättvisan i världshandeln). När du köper en produkt från En Gry og Sif stödjer du ett bättre liv för hundratals kvinnor i Nepal och Sri Lanka, som gör våra vackra produkter, så väl som du stödjer deras familjer och deras samhälle. Du stödjer också ansvaret för världshandeln och vi tackar dig för att hjälpa oss i kampen för att göra världen till mer jämlik. En Gry og Sif stöder också FNs program för ett socialt ansvar.



Petit Crapaud

Lejre, Danmark

Vi er et dansk engros firma, der sætter dansk design og dansk håndværk i højsædet. Vi sætter en ære i at genskabe den gamle hyggelige atmosfære, og holde på de gamle traditioner. Alle Petit Crapaud produkter er der kræset om, og små smukke detaljer er vores kendetegn, det er det der gør at vi er et unikt firma og skiller os ud fra andre. Alle ideer er vores egene, og vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Der arbejdes på eget værksted, alt går gennem vores hænder. Vores inspiration får vi fra den gamle Danske og Franske landstil, og vores kærlighed til gamle skrifter kommer til udtryk i mange af vores produkter. Petit Crapaud kollektionen er helt unik, specialet vores skabeloner til at dekorere vægge og møbler, som jo er det første vi udviklet - ideen kom for mange år siden, da vi selv mestre at håndskrive smukke skrifter og håndmale dekorationer – ønskede vi at udvikle en Petit Crapaud skabelon, så alle kunne blive deres egen ”kunstner” i hjemmet.



Västergården

Göteborg.

Alla keramikprodukter som vi tillverkar är handgjorda, vilket innebär att alla mått är cirkamått och att färger och former kan variera något. Alla keramikprodukter är gjorda i stengods och tål maskindisk, mikro och ugn.



Monica Johansson

Gustavsberg/Stockholm

Gör de välkända ljuskronorna i keramik men också skålar och andra föremål.